·INGREDIENTS:
-18 canelons
-200 g de carn de vedella
-200 de carn de porc
-50 g de pernil
-4 fetgets de pollastre
-1 / 2 k de tomàquets madurs
-1 ceba, 1 pastanaga, 1 branca d'api
-500 ml de llet sencera (beixamel)
-100 ml d'oli d'oliva verge
-1 / 2 pebrot vermell i 1 / 2 pebrot verd
-1 got de brou de carn
-Sal i pebre negre (al gust)
-90 g de formatge Romà Gionetti ratllat
-60 g de farina (beixamel)
-80 g de mantega (beixamel)
-1 mica de nou moscada i una altra de sal (beixamel)
PREPARACIÓ DE LA SALSA DE TOMÀQUET I CARN PICADA:
1.Rentem molt bé totes les verdures a utilitzar, assequem.
2.Piquem molt fi l'api, la ceba i la pastanaga. Saltegem en una cassola amb oli d'oliva verge abans d'afegir els fetgets picats, la carn i el pernil.
Salpebrem i deixem coure a foc lent durant una hora, afegint de tant en tant una mica de brou de carn.
3.Pelem i traiem les llavors dels tomàquets, els passem pel passapuré. Jo estic utilitzant els tomàquets sencers i pelats de pot i queda molt bé la salsa. Us deixo les 2 opcions, proveu i després em compteu.
4.Afegim al guisat, ajustem el punt de sal i deixem coent a foc lent uns 40-45 minuts. Quan hagi reduït el guisat retirem i deixem refredar abans d'omplir els canelons.
PREPARACIÓ DE LA BEIXAMEL PER ALS cannelloni:
1.Tamisem la farina amb un colador. Aquest pas és molt important perquè després no es produeixin grumolls.
2.Posem en un cassó a escalfar a foc mig la llet durant 4-5 minuts sense que arribi a bullir. Aquest pas és per després accelerar el procés de preparació de la salsa.
3.En un altre cassó introduïm la mantega i l'escalfem a foc baix fins que es fongui, ha de tornar a un color avellana i traurà una mica d'escuma que podem treure si volem. Després afegim la farina tamisada (Roux, és el nom que té aquest pas o barreja de farina i mantega, que ens ajudarà a lligar la beixamel, no només s'utilitza en aquesta salsa sinó en moltes altres) i deixem que es barregi fins que formin petites masses de to daurat. Això és molt important perquè si la farina queda crua la beixamel sabrà molt a farina i no és el que volem.
4.En el pas anterior he utilitzat mantega, però si volem podem utilitzar a mesures iguals mantega i oli d'oliva. L'oli li dóna un toc especial. Podeu provar a veure si us agrada.
5.Remenem molt bé amb una cullera de fusta la farina amb la mantega fins quedi com una bola.
6.Tirem la llet calenta al pot amb la farina i la mantega. Afegim sal, pebre al gust i una mica de nou moscada mòlta.
7.Remenem de manera contínua amb una vareta (5-6 minuts). Anem controlant la temperatura, en aquest pas el millor és deixar-lo al mínim. Quedarà un barreja homogènia i el més important, sense grumolls. Per a aquesta recepta necessitem una beixamel lleugera, de manera que si veiem que està molt densa afegim una mica més de llet i arreglem amb un toc de batedora. Així us quedarà perfecta i molt lleugera.
PREPARACIÓ DELS CANELONS I FARCIT:
Us presento uns passos fàcils perquè els canelons us quedin perfectes. No és que sigui especialment difícil però tot té els seus petits trucs, "senzill ... ma non troppo" que dirien els italians (Fàcil, però no del tot).
1.El primer pas és tenir la salsa preparada abans que la pasta toqui l'aigua. La salsa de tomàquet i carn ha d'esperar als canelons i no al revés. A més com hem dit ha de refredar, així que perfecte.
2.Calfem en una cassola un litre d'aigua per cada 80 g de canelons. Aquestes proporcions, que normalment venen indicades en l'envàs, ajuden a que els canelons no s'enganxin entre ells. I sempre intenta utilitzar una cassola gran, la més gran de la teva cuina. Si cuines moltes vegades pasta serà molt útil comprar una cassola per a aquestes ocasions, una bona inversió.
3.En aquest cas concret he utilitzat 2 envasos de canelons, cadascun porta 12 i al final he utilitzat 18, però podeu coure'ls tots i així els apassionats de la pasta que repeteixin.
4.Quan comenci a bullir a borbolls trobem 1 grapat generós de sal, unes 2 culleradetes de cafè rases. Tot seguit afegim la primera tanda de canelons, 9 de cada de tant. Remenem amb una cullera de fusta perquè no s'enganxin i quedin solts.
5.Al revers del paquet de pasta ve el temps de cocció, hem guiar-nos per aquestes instruccions perquè per a cada tipus és diferent, en aquest cas són 12 minuts. Així aconseguirem el que s'anomena pasta "al dente" o en el seu punt just, és a dir, que no es passi.
6.Els escorrem i estenem sobre un drap sec. Posem una mica de farciment en un dels extems i enrotllem el caneló, aquí és molt important que tant la carn com el caneló estiguin freds perquè sigui més fàcil el procés. Col loquem en una font rectagular per forn untada de mantega.
7.Preescalfem el forn a 200 º C.
8.Cobrim els canelons amb la beixamel lleugera i empolvorem amb formatge ratllat.
9.Posem al forn 15 minuts a uns 200 º C i 5 minuts amb el gratinador lloc perquè es dauri.
10.Traiem i deixem refredar uns minuts, emplatem 3 per persona amb generosa beixamel, més formatge per al que vulgui i un pessic de pebre negre acabat ratllada.
¡Deliciosos!

Hola Cristina,
ResponEliminam'encanten els canelons.
Mercès
Aquests canelons amb vejamel fant moolt bona pinta!
ResponEliminaaquests canelons tenen bona pintaa
ResponEliminaHola
ResponEliminaSoc en Lovepreet aquestes canelons farcits són molt bons
Mercès
Bon dia i bona hora, Cristina, sóc la Júlia,aquest canelons tenen molt bona pinta.
ResponEliminaHola Kristinahh,
ResponEliminaA mi m'agrada canelons, però en lloc del d'oli l'oliva el oli vegetal (para mi).
Mercès.
Hola Cristina es veu molt bó el plat i es veu fàcil de fer.
ResponEliminaperò nenravitsa pebrot verd
ResponEliminaHola Cristina,
ResponEliminaEls canalons tenen molt bona pinta pero,jo els treuria una mica de beixamel.
Mercès.
hola cristina,
ResponEliminaté molt bona pinta avera si algun dia ens els cuines a la Ester i a mi no?
hola cristina es veu molt bó el plat i es veu fàcil de fer.
ResponEliminahola cristina, per llapar-se els dits!
ResponElimina